OPINIONS

Opinions de persones opositores a les qui hem ajudat

«Fa més de tres anys que estic opositant. El curs intensiu de juny-juliol 2a prova cos superior i altres que he realitzat amb el Carles San José, han estat un punt d’inflexió en la meva trajectòria com a opositora. Després de passar per acadèmies on el volum d’informació és ingestionable, accedir a aquesta formació ha estat per a mi un regal caigut del cel. L’aprenentatge que m’emporto no té preu. He aprés a moure’m entre les disposicions normatives, aplicar els preceptes en les diferents situacions, entendre les matèries i com es relacionen entre elles…Tot això gràcies a tu Carles, la teva metodologia, professionalitat, coneixement de la matèria, acompanyament proper (has opositat amb nosaltres), resolució immediata (el fòrum treia fum i no has deixat ni un dubte sense resoldre). La teva capacitat de simplificar les coses, de comunicació i de fer grup ens ha permès gaudir de la formació i generar una dinàmica de treball en la qual tots hem fet pinya. MIL GRÀCIES PER COMPARTIR EL TEU CONEIXEMENT INFINIT!» (Mònica Sánchez Vilarrubla; cos superior).

«Havia assistit a altres acadèmies de preparació d’oposicions però en cap altra he trobat l’excel·lència de les classes i dels materials de Carles San José. Ho recomano al 100%» (Rosa M. Oliveras Castanyer; cos superior).

«Arribar fins aquí, sense la teva ajuda, hauria estat impossible! Un sistema d’estudi genial i una qualitat en els apunts i en les classes difícil de superar.» (Marta Pallarès; cos superior).

«He estat molts anys preparant oposicions i alguns d’ells en acadèmies que no em van servir de gaire res. Vaig començar amb tu molt cremada d’altres experiències anteriors, però amb la confiança d’haver vist ja com feies formacions. Realment, tots els materials de tots els cursos són molt bons i t’expliques d’una manera molt clara. En tots els temes hi ha excel•lència, però els que domines els hem arribat a gaudir junts! I això que la matèria, a vegades, no és gens atractiva! Gràcies!» (Anna Fernández Gómez; cos superior).

«Si hagués de tornar a preparar oposicions, que espero que no, et tornaria a triar, sense cap mena de dubte: per la metodologia emprada, pels bons materials i actualitzacions, per la disponibilitat i immediatesa en la resolució de dubtes i per l´acompanyament i suport que han fet més suportable aquesta carrera de fons que semblava no tenir fi! Moltes gràcies per tot Carles!» (Antonieta Garcia Pastó; cos superior).

«Estudiar unes oposicions és un trajecte dur que requereix un esforç i sacrifici. Al llarg d’aquest temps, per a mi, ha estat de vital importància tenir la certesa que anava ben encaminada en l’estudi, ritme i aprenentatge i, això, ha estat gràcies a la formació oferta per en Carles San José.

Primerament, el que destacaré d’ell és que és un gran professional i ensenyant. Poques persones hi ha a Catalunya amb el seu bagatge i coneixements sobre administració pública. Gràcies a aquesta expertesa, els materials que ha utilitzat per a la preparació de les oposicions han estat d’un gran rigor i qualitat, i ens ha informant constantment de totes les actualitzacions normatives i no normatives que s’han anat produint – que han estat nombroses. Juntament amb cada tema, fèiem un test de repàs i treballàvem un cas pràctic que permetia posar a la pràctica tot allò vist a nivell teòric tema per tema. A més, amb ell també hem treballat casos pràctics transversals molt exhaustius i que abastaven tot allò que era més susceptible de sortir a l’examen.

Un altre aspecte a posar en valor és el mètode d’aprenentatge emprat que, podríem dir, que és un “aprenentatge a la carta” on cadascú decideix on, com i quan vol estudiar lliurement sense cap restricció. Es poden seguir les seves classes en directe essent partícip de la jornada, o bé es poden seguir en un altre moment en format vídeo o àudio, en funció de les necessitats i disponibilitat de cadascú. A nivell de metodologia per a mi ha estat molt important l’ordre que ha seguit per a l’estudi del temari, que ha estat cronològic per bloc i per tema. Crec que aquesta és la manera més eficient per aprofundir genuïnament en la matèria.

Finalment, vull remarcar l’acompanyament personalitzat que he tingut en tot moment al llarg d’aquest trajecte. En Carles ha resolt pacientment tots i cadascun dels dubtes que m’han anat sorgint de manera immediata i molt pedagògica. D’aquesta manera, recomano fermament la seva formació.» (Berta Saborido; cos superior).

«Material actualitzat, tot els temes en pdf, en word perquè hi puguis afegir el que consideris, així com videos i audios gravats. A mi em va ser molt útil per escoltar el temari mentre em desplaçava a la feina. Les classes també es graven per poder-les visualitzar tantes vegades com vulguis i no són una lectura del que ja tens al tema sinó que reps l’explicació amb exemples perquè puguis entendre el contingut de les normes, que de vegades son molt farragoses. Pots preguntar els dubtes per correu electrònic i sempre et respon en 24/48 hores sinó abans. Així mateix, al final de cada tema tens un test de 10 preguntes per comprovar si has assolit el contingut. Pel que fa als casos pràctics, aquests son molt complets i transversals. Em van resultar molt clars i alhora em van servir per recordar tot el temari. Molt contenta i molt recomanable preparar-se les oposicions amb ell.» (Marta Torres; cos superior).

«(…) els supòsits pràctics m’han anat molt bé per consolidar coneixement, obtenir agilitat i posar a prova el material que tenia preparat. També valoro molt positivament la dinàmica de grup i el sentir-me acompanyada. Ha estat molt estimulant, i m’agrada molt com transmets el teu coneixement, Carles, a més de la teva disponibilitat pels dubtes. (…) En conclusió: estic molt contenta del curs i si aprovo serà gràcies a tu, i si suspenc repetiré amb tu, claríssim! És més, abans del curs deia que aprovés o suspengués ja no em volia presentar a cap oposició més de tan fastiguejada que estava, però m’has fet gaudir tant de l’aprenentatge que ara m’hi tornaria a posar!» (Anna Pérez de Celis; cos superior).

«Encara que no sé si finalment aconseguiré plaça o no, haver pogut preparar un A1, en el meu cas des de l’inici, amb tu, ha sigut la millor decisió que podria pendre (…) gràcies als teus apunts, test i supòsits he après moltíssim i ara em sento preparada per afrontar qualsevols oposició. Jo no soc jurista, em costava molt entendre una paraula de les lleis, però gràcies a la teva preparació vaig poder agafar una llei que no havia ni mirat i fer l’examen del pràctic entenen el que deia, estic molt contenta que una amiga em recomenes apuntar-me a les teves classes. Gràcies per tot!» (Míriam Rodríguez; cos superior).

«Per a mi el Carles Sanjosé es dels preparadors que més preparat està i alhora el que més es prepara les classes. Atén totes les preguntes i els dubtes; i els resol. Genera un feedbak entre l’alumnat i ell mateix, i fa que entre tots sumem i aprenguem encara més. Has de saber però que encara no fa miracles. O sigui, que si vols aprovar una oposició, tu, darrera, hi has de posar moltes hores llegint i estudiant.» (Eva Jordà; cos superior).

«Animo a les persones que s’hagin plantejat entrar en aquest mon de les oposicions, que realitzin aquest camí, utilitzant aquesta metodologia d’estudi, per poder fer una bona preparació d’aquestes. Jo mai m’havia imaginat que seria capaç de poder superar les proves d’una oposició per al cos superior de la Generalitat i amb l’ajuda, comprensió i gran esforç del Carles i la gran qualitat de tots els materials que ha posat a la meva disposició (temes escrits, vídeos i àudios dels temes, classes mitjançant videoconferències, cassos pràctics, simulacions d’examens tipus test, Power Points de preparació de classes i classes intensives), he estat capaç de poder superar-me i aconseguir enfrontar-me a aquestes oposicions molt ben preparat. No soc de fer recomanacions, però, en aquest cas, us recomano que feu aquest camí amb el Carles San José, no us defraudarà.» (Alberto Almela; cos superior).

«Estic molt satisfeta amb tot el que après amb els cursos del Carles, té moltes tipologies de curs que s’adapten a les necessitats del l’alumnat (intensius, casos pràctics, temari sencer..). La seva manera d’impartir classes és molt entenedora per a tota mena de nivells i demostra la seva expertesa en molts àmbits. El material que ofereix es molt complert i actualitzat, amb l’avantatge de disposar del mateix en diferents formats: vídeo, àudio i presentacions, simulacres de test. Per a mi, el millor curs d’oposicions que he fet, sense dubte, tant a nivell de consolidació de coneixements com de resultats.« (Ana González-Rodiles; cos superior).

«El curs intensiu amb «els resums», els «testos» i els «cassos pràctics» dels temes de la part específica del temari de l’oposició , ha estat el punt definitiu i necessari per fer un repàs de l’infinit temari que teníem. M’ha ajudat moltíssim a adquirir i interioritzar tots els coneixements que havíem de tenir i sobretot destacant allò que és més important i que cal saber. Els tests també m’han ajudat moltíssim a adquirir els coneixements pel ben plantejades que estan les preguntes (…) En general, aquest curs intensiu i els altres anteriors han estat una preparació amb molta qualitat. El vídeos m’han ajudat moltissim. Quan un està esgotat de tant llegir, un vídeo que te’l pots posar tantes vegades com vulguis ajuda molt en les interminables hores d’estudi que hem de dedicar. Moltes gràcies per la teva dedicació que ha estat sempre rigorosa quant al contingut i actualització del temari i incondicional pel que fa a l’ajuda personal de totes les preguntes que sens han plantejat com flexibilitat per adaptar-nos als diferents horaris de les classes.» (Irene Miravet; cos superior).

«El què destacaria de la preparació de Carles San José és el seu domini de la matèria, la seva capacitat i «valentia» de tria o priorització, i sobretot el seu acompanyament proper i personalitzat. En una paraula: SEGURETAT.« (Mireia Ripoll; cos superior).

«Crec que preparar-te unes oposicions amb el Carles és un encert. Perquè?

1.- Ofereix uns materials ordenats, entenedors i complerts. A més a més, ho fa en diferents formats, segons les teves necessitats (paper, àudio o vídeo).

2.- Tens els temes acotats i definits des d’un principi, de manera que saps què entra a cada bloc per poder dimensionar el teu temps d’estudi. Si no està als apunts, és molt probable que no cal que miris res més.

3.- El materials els manté actualitzats constantment, així no has d’estar pendent de les actualitzacions legislatives.

4.- Completa els materials amb supòsits pràctics, activitats i preguntes, amb la qual cosa pots contrastar i completar allò que saps. Els supòsits i les preguntes estan pensats en funció del format que demana l’oposició.

5.- Cada tema va acompanyat de tests. Les preguntes han estat pensades i tenen sentit. Són preguntes reals, molt similars a les que podràs trobar a un examen d’oposició. Defuig d’enunciats llargs i tediosos que fan que moltes vegades els tests siguin difícils de contestar.

6.- El campus està molt ben ordenat i identificat per temes i blocs. Trobes ràpid els materials (ja sigui per estudiar o per practicar).

7.- Ofereix classes en línia on pots recordar el que prèviament has estudiat o bé utilitzar-les per introduir-te al tema. A les classes pots preguntar.

8.- Pots preguntar-li qualsevol dubte, que sempre està disponible, ja sigui a la classe, via fòrum del campus o consultes per mail individuals.

En general, crec que el Carles és una molt bona opció a tenir en compte si t’estàs preparant una oposició. Tingues en compte, a més a més, que els seus punts forts a nivell de continguts són el dret administratiu, la transparència i la protecció de dades, continguts fonamentals de qualsevol oposició. Sens dubte, tornaria a repetir, tot i que espero no haver d’estudiar una oposició en breu! Acumula paciència, força de voluntat i ànims, que això és una carrera de fons!» (Raquel Muñoz; cos superior).

«M’agradaria destacar especialment les classes virtuals, les quals són de gran utilitat per resoldre dubtes i qüestions (a banda de ser molt més eficients que les presencials). En Carles disposa d’un coneixement molt ampli de tot el temari que permet que puguis estar al dia de tot, utilitzant un llenguatge clar i comprensiu que ajuda molt en l’estudi. Totalment recomanable(Xevi Rosean; cos superior).

«La metodologia és molt pràctica i ajuda molt a l’estudi. El Carles sap motivar als opositors i crea un ambient molt acollidor que fa que vingui de gust formar-ne part. Sempre està atent a les modificacions de la normativa i això dona molta tranquil·litat. En resum, facilita l’estudi i la prova està en els resutats dels seus alumnes.» (Sílvia Grané Carballés; cos superior).

«La preparació del procés selectiu del cos superior ha estat excel·lent. Com a formador, Carles, tens la gran habilitat de transmetre coneixements de forma senzilla i precisa. La relació qualitat-preu de les classes rebudes ha estat molt bona. Gran comunicador i bon material. He après molt. Gràcies!» (Carmen López Blanch; cos superior).

«Realitzant aquesta formació m’he sentit realment acompanyat durant tot el procés: Si ha fet falta han donat classes els festius i caps de setmana, els dubtes plantejats han sigut resolts de manera immediata, m’han motivat per continuar estudiant (…) Realment estic molt content.« (Toni Caravaca; cos superior).

«Molt satisfeta de les classes, del material, dels companys i sobre tot de les teves habilitats i capacitats com a professor, i del teu suport en tot moment i a qualsevol hora… Ets un gran professional i sens dubte tornaria a preparar qualsevol oposició amb tu.« (Ana Calancha; cos superior).

«Expliques els temes d’una manera molt entenedora, ets un gran comunicador i molt pedagògic. Les teves classes són dinàmiques, didàctiques i no resulten avorrides. Recomano al cent per cent els teus cursos de preparació per les oposicions.» (Anna Mulero; cos superior).

«(…) estic molt i molt agraida al curs intensiu i a la resta del programa que has anat plantejant. Un acompanyament de luxe!! Aporta ritme, constància, realitat i la possibilitat de tenir un mètode (imprescindibel, i de vegades, difícil de trobar). Pel que fa al tema de materials, m’han donat seguretat, ordre i una cosa menys a preocupar-me. Perfectes! (…) gràcies a tu independentment del resultat final he sentit estar dins la oposició i arribar al final amb dignitat.» (Belen de la Camara; cos superior).

«L’estructura del curs ha estat perfecte. La capacitat de comunicació del Carles és el millor sense cap mena de dubte.« (Meli Garcia; cos superior).

«Ets un bon comunicador i orador, i fas les classes molt dinàmiques. Li dones la volta a les explicacions i això fa que acabem d’entendre la matèria. El teu acompanyament en tot moment de l’oposició, et fa sentir segur i motivat i sobretot vull destacar que et mostres molt respectuós amb els alumnes per molts «disbarats» que puguem dir de la matèria. Un 10!» (Laura Gil Puig; cos superior).

«Preparar amb el Carles les classes m’ha estat esencial, la disponibilitat que et dona responent tots els dubtes I actualitzant la normativa dels materials didàctics per mi no té preu. La qualitat dels materials és molt bona és veuen les hores de dedicació i les ganes que hi posa. Moltes gràcies Carles per ajudar-nos en aquest dur camí.» (Montse Llambrich; cos superior).

«La metodologia tant pel que fa a l’explicació, resolució de tots els dubtes, exemples i casos pràctics és molt bona; així també el format, en audios, pdf, fòrum.. i que ho puguis consultar quan sigui necessari és molt adient i pràctic. Gràcies!« (Noemí Murcia Suarez; cos superior).

«Els materials de preparació dels diversos mòduls m’han ajudat molt a preparar el temari de tot el conjunt de les oposicions. Són molt complets i relacionen temes i legislació que ajuden a entendre, no només a memoritzar lleis. Les classes molt bé, s’incideix en el més important de manera clara i entenedora, i a més es fan amenes i interessants.» (Montserrat Alsina; cos superior).

«Vaig preparar la primera prova amb l’intensiu oferta per Carles San José, i em va anar tant be que he repetit per la segona. En Carles explica SUPER BE, i te la capacitat de sintetitzar la materia molt be. Ames, l’estructura que fa servir per plantejar els temes m’es molt práctica i entenedora. En resum, molt aconsellable. Espero no haber de preparar mes opos, pero si cal fer-ho, repetiré segur.» (Elisabet Alcalà; cos superior).

«La valoració global és excel.lent. Em centro en tres aspectes:

a) Material:

a.1 Els temes escrits són de molta qualitat i adient al contingut del temari. El fet d’incorporar alguns exemples o notes relatives a criteris administratius o jurisprudencials de forma planera i concisa aporta molt valor i facilita la comprensió de molts conceptes. Un dels aspectes que també destaco de forma molt positiva és que per mitjà dels temes també «s’aprén» més enllà de la simple preparació a l’examen i de l’assimilació de la informació.

a.2 La metodologia de complementar els temes per mitjà d’àudios i vídeos també afegeix molt valor al contingut dels cursos, ja que permet seguir els temes en cas de no disposar de temps suficient per dedicar a la lectura o bé per motius visuals.

a.3. En relació amb els pràctics, s’ha de dir que són excepcionals, donen una visió de conjunt extraordinària que, tal i com he apuntat abans, no només ajuden a preparar l’examen, sinó també a aprendre la praxis de l’administració. Aquí també val el que s’ha comentat del material complementari.

b. Professorat:

Amb aquests cursos Carles San José demostra una capacitat didàctica, de coneixement de la matèria, de planificació, i d’entrega que es podria resumir de fora de sèrie. Gestionar els tempos, donar resposta a dubtes i preguntes orals i escrites, en un temps tan curt i fer-ho de forma tan professional, ajuda molt a seguir les classes i a assimilar la matèria.

c. Curs intensiu:

Aquest curs ha estat determinant per encarar l’examen final i, gràcies a les habilitats que he esmentat abans, el seu èxit ha estat possible. Segurament em deixo moltes altres coses, però la sensació global és que la preparació de l’examen amb tot el material, els pràctics i la qualitat dels formadors ha resultat amable i engrescador. Moltes gràcies per tot«. (Laura Pujol Benaiges; cos superior).

«L’intensiu juny-juliol de les oposicions del Cos Superior de la Generalitat m’han servit per, en unes setmanes, fer un repàs de les qüestions més importants de la part específica i també saber com afrontar l’exercici pràctic. Destaco principalment dues coses: respecte a Carles, la claredat de les seves explicacions on es veu tota la seva experiència i coneixement que té sobre la matèria així com la seva entrega tant en la preparació del material com en la resolució de dubtes, un 10. L’altre tema és la dinàmica que s’ha generat amb els companys compartint coneixement, que ha estat molt enriquidor fins l’últim moment abans de l’examen. Per cert, un gran detall la seva visita abans d’entrar a l’examen😉. Gràcies Carles per la confiança que transmets als teus alumnes.» (Lucia Mayans; cos superior).

«M’agradaria destacar el fet que cada setmana tinguem que fer test i cas pràctic d’un tema ajuda a la comprensió i a tenir una disciplina d’estudi« (Isabel Xandri; cos administratiu).

«Curs molt complert, amb molta dedicació tant a les classes dirigides com a la ràpida resposta als dubtes plantejats al mail, 100% recomanable (Eva Rivero Terradas; cos administratiu).

«El Carles transmet la seva professionalitat, dedicació i acompanyament amb cada una de les seves classes. Els materials son excel·lents, estructurats i entenedors. Recomano 100% el curs». (Silvia Casafont; cos administratiu).

«Molt didàctic alhora d’estudiar. Les activitats i els tests són molt útils alhora d’entendre els conceptes. Les classes perfectes, sempre amb exemples que ajuden a entendre el temari. L’atenció i la dedicació que hi posa el Carles és de 10!». (Olga Rueda; cos administratiu)